Stołówka

Jadłospis 16-20.09.2019

PONIEDZIAŁEK

  • Obiad: krem z dyni z grzankami razowymi (200ml/10g), gulasz z indyka (120g), brokuły na parze oprószone sezamem (70g), kuskus (130g), kompot (200 ml)

ALERGENY: gluten, jaja, seler, sezam

 

WTOREK

  • Obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną (200 ml), pieczone udka z kurczaka bez kości (100g), surówka z selera z rodzynkami (70g), ziemniaki (130g), kompot (200 ml)

ALERGENY: gluten, mleko, seler, orzechy

ŚRODA

  • Obiad: żurek z ziemniakami (200 ml), kopytka serowe z dipem jogurtowo-owocowym (180g/50g), kompot (200 ml)

ALERGENY: gluten, mleko, seler, orzechy

 

CZWARTEK

  • Obiad: zupa koperkowa z lanym ciastem (200 ml), gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym (180g/50g), kompot (200 ml)

 

ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja

 

PIĄTEK

  • Obiad: zupa kalafiorowa z makaronem (200 ml), kotlecik jajeczny (100g), marchewka z groszkiem (70g), ziemniaki (130g), kompot (200 ml)

 

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, seler